Датата за нов вот за гласуване на споразумението, изготвено от

...
 Датата за нов вот за гласуване на споразумението, изготвено от
Коментари Харесай

Новата дата за вот на споразумението за Brexit ще зависи от гаранциите на ЕС

 Датата за нов избор за гласоподаване на съглашението, направено от премиера Тереза Мей, за излизането на Верикобритания от състава на Европейския съюз ще зависи от това дали държавното управление ще получи нужните гаранции, с които да удовлетвори Народното събрание. Това съобщи представителят на Мей в понеделник, откакто министър-председателят отложи вота .По думите му държавното управление няма желание да забавя Brexit, като в това време Лондон няма да минава през процеса за спомагателни гаранции от Брюксел, в случай че не има вяра, че ще ги получи, оповестява Ройтерс.
„ Смятам, че значимото е – както тя (Тереза Мей - бел. ред.) сподели по редица мотиви, да получим потвържденията, от които Камарата (на общините – бел. ред.) се нуждае, тъй че ние ще се водим от този развой “, уточни той пред кореспонденти.

В същото време в границите на продължаващите диспути Тереза Мей съобщи, че на този стадий нито един от различните проекти за Brexit, което бяха показани, не би събрал поддръжка от болшинството депутати в Народното събрание.

Премиерът уточни също, че ще се обърне към Европейски Съюз, с цел да получи нужните й гаранции по отношение на основната спънка пред приемането на актуалното съглашение, а точно така наречен защитен механизъм във връзка с ирландската граница, чиято задача е да подсигурява, че няма да има фактическо разделяне сред Северна Ирландия и Република Ирландия след Brexit.

Според мнозина отлагането на вота е неуспех на двугодишните опити на Тереза Мей да реализира съглашение за излизането на Англия от Европейския съюз, като в същото време остане в неговата орбита.

Междувременно от опозиционната Лейбъристка партия оповестиха, че имат намерение да изискат избор на съмнение, щом един път са сигурни, че той ще бъде сполучлив.

Лидерът на партията Джеръми Корбин се оказа под напън от някои от своите депутати, които упорстват за гласоподаване още тази седмица.

„ Ще желаяме избор на съмнение, щом един път преценим, че е най-вероятно той да бъде сполучлив “, съобщи представител на лейбъристите в изказване.

Според текста, в случай че Мей се върне от Брюксел със същото съглашение, „ тя сигурно и несъмнено ще е изгубила доверието на Народното събрание по най-важния въпрос, пред който е изправена страната, и Народното събрание ще е по-склонен да пристъпи към общите избори, от които нашата страна се нуждае “.

„ Този министър-председател се пробва да си издейства още един, финален късмет да избави своето съглашение. Ако тя не може одобри фундаменталните промени (в него), които се постановат, то тя би трябвало да се отдръпна, с цел да дойдат тези, които могат ", сподели Джереми Корбин пред Народното събрание, откакто Мей разгласи, че отсрочва плануваното за на следващия ден гласуването по нейната договорка с Европейски Съюз. 

По думите му е зародила невиждана и сериозна обстановка. „ Правителството изгуби надзор над събитията и изпадна в цялостен безпорядък ", уточни още той, представен от Българска телеграфна агенция. 

Междувременно цената на английския паунд продължава да пада. Стойността му е 1,2567 $ минути преди 20:30 ч. българско време, като по-рано денем валутата доближи най-ниската си цена по отношение на американските пари от април 2017 година насам. Британската лира поевтинява и по отношение на еврото. Паундът се търгува при цена от 1,1057 евро, което е спад с над 1,1%.

Критики против Мей предстоящо пристигнаха и от редиците на личната й партия. Консервативният народен представител Джейкъб Рийс-Мог назова показаното от нея проектоспоразумение „ неработещо " и сподели, че има риск то да докара на власт лейбъристко държавно управление отпред с Корбин. 

Северноирландската Демократична юнионистка партия прикани Тереза Мей да се върне от Брюксел с действителни промени в съглашението за развода с Европейски Съюз, тъй като в противоположен случай ще претърпи проваляне в Народното събрание. 
По публикацията работи: Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР